donderdag 14 februari 2013

Choco valentijnstaart

Zelfgemaakte chocolade valentijnstaart.





1. Bak een chocolade taartbiscuit en een naturel chocoladebiscuit (met roze kleurstof). Nadat de biscuits goed genoeg zijn afgekoeld, kunnen ze op hoogte worden afgesneden. De chocolade taartbiscuit is door midden gesneden. Het stapelen kan nu beginnen. De onderste laag is een chocobiscuit, met erop een dikke laag frambozenjam en daar weer bovenop de roze naturel cake.

2. Bovenop de roze naturel cake komt weer een dikke laag jam.

3. En weer een laag chocolade biscuit.

4. De cake in de juiste vorm snijden. Tip: Teken je gewenste vorm eerst uit op een stuk papier. Knip deze uit en gebruik het als mal voor de taart. Leg het papier met vorm bovenop de taart. Snijd dan langs het papier, tot de gewenste vorm is bereikt.

5. De cake overgieten met de gesmolten melkchocolade.

6. Meteen na het aanbrengen van de gesmolten chocolade heb ik de rand van de taart versierd met rode, roze en witte hartjes (gemaakt van fondant).
En hierna, meteen als de bruine chocoladelaag goed hard is, kun je met gesmolten witte chocolade in een spuitzak tekst op de taart zetten.

Om de taart netjes te kunnen bewaren of weg te geven is het een aanrader de taart in een taartdoos te bewaren.

Geen opmerkingen: